Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang wil vrijstelling terrasbelasting in Scherpenheuvel-Zichem

Vlaams Belang wil vrijstelling terrasbelasting in Scherpenheuvel-Zichem
Lokaal @ Vlaams Belang

“Om de lokale economie te ondersteunen is opnieuw opschorting van de inning van de terrasbelasting en het toestaan van grotere terrassen in onze stad nodig”, stelt fractievoorzitter Suzy Wouters van Vlaams Belang in de gemeenteraad van 24 november voor. “Vooral het toestaan van grotere terrassen tijdens de coronatijd werd door publiek en uitbaters wel gesmaakt. Onze horeca-uitbaters en winkeliers beleven nog steeds harde en moeilijke tijden. Hen extra ademruimte geven is het minste wat een stadsbestuur kan doen” benadrukt Wouters.

“De coronamaatregelen bezorgden onze lokale ondernemers en vooral de horeca maar ook winkeliers zware klappen. Bij vele ondernemingen heeft deze periode grote effecten gehad op de financiële reserves. Het was dus te verwachten dat velen het nog moeilijk gingen krijgen” verklaart Wouters. “Ondertussen is onze economie onder druk gekomen door de sterke prijsstijgingen van energie. Sommige ondernemers worden geconfronteerd met een enorme stijging van de energiekosten zonder dat zij in de mogelijkheid zijn deze kosten in de hand te houden of deze volledig door te rekenen aan hun klanten.”

Wouters verwijst naar een maatregel die buurgemeente Aarschot onlangs heeft genomen: “De stad Aarschot en andere steden en gemeenten zijn van plan een aantal maatregelen die van kracht waren tijdens de coronaperiode te verlengen. Zo wordt ondermeer de vrijstelling van terrasbelasting verlengd en blijven de uitgebreide terrassen bestaan voor de komende jaren”.

De Vlaamsnationalistische partij wil dit ook zien in Schepenheuvel-Zichem: “Ook in onze stad kunnen lokale ondernemers deze steun meer dan goed gebruiken. De eventuele impact op de gemeentelijke financiën is vrij beperkt. Ik hamer reeds langer op een beleid ten voordele van onze lokale economie. Wat in omliggende gemeenten kan, moet ook bij ons. Tijd voor een daadkrachtig beleid!”