menu
Word Lid
Vlaams Belang trapt solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’ af

De komende weken zullen 200 lokale Vlaams Belang-afdelingen doorheen heel Vlaanderen soep uitdelen voor het goede doel. Onder de banner ‘een hart voor onze mensen’ vraagt de partij aandacht voor armoede in Vlaanderen en het sociale woonbeleid in het bijzonder. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Dat moet anders. We hebben daarom een aantal voorstellen gebundeld voor een sterk sociaal woonbeleid.”

Met een warme kop soep zal het Vlaams Belang de komende weken doorheen heel Vlaanderen aandacht vragen voor het goede doel. “We hebben een aantal goede doelen geselecteerd waar voorbijgangers aan kunnen doneren”, zegt Van Grieken. “Het gaat om organisaties die zich elke dag inzetten voor onze mensen en echt het verschil maken.” Het gaat om Moeders voor Moeders, Huizen van Vlaamse Solidariteit, Isbroodnodig, Help ons Helpen en het Kinderkankerfonds.

“Meer dan 176.000 gezinnen staan in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning”

De partij wil ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk”, aldus Van Grieken. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, hebben de nood aan betaalbare huurwoningen fors doen toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar.”

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF