menu
Word Lid
Vlaams Belang in Scherpenheuvel-Zichem mengt ervaring en jeugd in top drie van lijst

“We hebben tijdens de nationale verkiezingen in Scherpenheuvel-Zichem meer dan 30% gehaald voor onze partij” stelt lijsttrekker Suzy Wouters die in juni in het Vlaams Parlement werd herkozen. “We willen die lijn doortrekken en ons zetelaantal verdubbelen en hebben daarom ervaren maar ook een pak jonge mensen gezet. De bevolking snakt een echt beleid dat luistert naar mensen, daadkrachtig bestuurt en het geld spaarzaam en zinvol investeert”. Het Vlaams Belang komt op 31 augustus met haar volledige lijst naar buiten maar stelt nu haar top drie voor.

“Ik ben heel blij te mogen aankondigen dat het Vlaams Belang in Scherpenheuvel-Zichem voor het eerst met een volledige lijst van 27 kandidaten naar de lokale verkiezingen trekt” laat Wouters optekenen. “Op onze lijst enkele vaste waarden zoals afdelingsvoorzitter en voormalig Kamerlid Joris De Vriendt op plaats twee maar vooral veel nieuwe mensen. Onze afdeling heeft de laatste jaren een sterke groei gekend en vooral het enthousiasme van de jongeren is groot. Daarom gaat de derde plaats op de lijst naar de 18-jarige scholier Bryan Mues. Bryan is al enkele jaren actief bij Vlaams Belang Jongeren en ondanks zijn leeftijd is politiek zeker geen onbekend terrein. Ik zie in hem een opkomend politiek talent en een versterking van onze toekomstige fractie. Naast Bryan staan in de top tien nog verschillende jongeren.”

Vlaams Belang heeft in Scherpenheuvel-Zichem momenteel drie gemeenteraadsleden maar mikt hoog. ”Een verdubbeling naar zes zetels is ambitieus” geeft Wouters toe, “maar met deze verkiezingen liggen alle mogelijkheden open. Het moet mogelijk zijn een andere richting in te slaan want de inwoners zijn de stilstand en het slappe beleid meer dan moe. Kan iemand een creatieve realisatie van dit bestuur opnoemen? De ideeën komen steeds uit de oppositie, reflecterende huisnummers, ik noem maar wat, die zijn er na een aantal jaren geduld gekomen na mijn voorstel. Zo kunnen we vele voorbeelden opnoemen. Een sterke fractie, misschien de grootste, met deze lijst moet dit mogelijk zijn. Onze volledige lijst stellen we voor op zaterdag 31 augustus tijdens een ledenbijeenkomst.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF