menu
Word Lid
Vlaams Belang deelt in Scherpenheuvel koffie en chocomelk uit voor het goede doel

“Met een druk bezochte stand op de parking aan Den Egger deelden we zaterdag koffie en warme chocolademelk uit” meldt Joris De Vriendt, volksvertegenwoordiger en voorzitter van Vlaams Belang in Scherpenheuvel-Zichem. “Deze actie past in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’, waarbij voorbijgangers een vrijblijvende donatie konden doen voor een goed doel.

“We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”, klinkt het bij de partij. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.”

Met een verse kop koffie of warme chocomelk vroeg het Vlaams Belang Scherpenheuvel-Zichem aandacht voor het goede doel van ‘Huizen van Vlaamse solidariteit’ een organisatie die Vlaamse gezinnen in nood ondersteunt. “Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt De Vriendt “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten. Bovendien is luisteren naar de mensen voor ons belangrijk. We voelen dat mensen graag hun hart komen luchten en hun verhaal willen doen.”

“Ook hier in Scherpenheuvel-Zichem zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

De partij wil met de nationaal gecoördineerde actie ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk”, zegt De Vriendt. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Scherpenheuvel-Zichem zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF