Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Scherpenheuvel-Zichem kleurt geel en zwart

Scherpenheuvel-Zichem kleurt geel en zwart
Lokaal @ Vlaams Belang

Op 11 juli gingen drie ploegen van ons lokaal bestuur op stap, om de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem die hun Leeuwenvlag hadden uitgehangen te bedanken en een prettige Vlaamse feestdag te wensen!

Natuurlijk kwamen we niet met lege handen langs maar lieten bij de tevreden vlaggers een paar flesjes Vlaamse Leeuwbier achter.
De plaatselijke afdeling voert deze actie al bijna tien jaar en elk jaar hangen meer en meer mensen hun vlag uit. We konden meer dan 80 bevlagde huizen vinden, en dat op een dag wanneer veel mensen reeds op reis vertrokken zijn of die voor velen toch een werkdag blijft. Hebben we jouw bevlagde gevel gemist en wens je alsnog een lekker biertje, zend ons dan een foto en we komen alsnog langs.

Afdeling combineert lokale Leeuwenbieractie met nationale Leeuwenvlagcampagne

Maar het werk is nog niet afgelopen want we belonen ook iedereen die heeft deelgenomen aan onze nationale “Leeuwenvlagcampagne”. Daarmee doen we huisbezoeken met een kleine attentie in de hand bij iedereen die een vlag heeft besteld. Ook daarvoor kunnen we rekenen op ruim 100 enthousiaste reacties. Onze bestuursleden zijn daarvoor de komende dagen nog dagelijks op pad! 

Op 11 juli 1302 behaalden de Vlamingen een historische overwinning : ze versloegen het grootste ridderleger dat ooit op de been werd gebracht en wisten zich zo aan de Franse tirannie te onttrekken. Na de strijd verzamelden ze op het slagveld 500 gulden sporen, hét symbool van de Franse adellijke ridders, die de veldslag zijn naam zouden geven.
Het is een dag om te vieren en te gedenken maar ook om te blijven streven naar een beter en vrijer Vlaanderen.

Hartelijk dank vanwege de bestuursleden van Vlaams Belang Scherpenheuvel-Zichem, om onze stad mee Vlaams te hebben gekleurd en zo onze nationale kleuren en trots te hebben verdedigd op deze 11 juli feestdag!