Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Duidelijke boodschap tegen coronamaatregelen / CST moet niet worden uitgebreid, maar afgeschaft

Duidelijke boodschap tegen coronamaatregelen / CST moet niet worden uitgebreid, maar afgeschaft
Provinciaal @ Vlaams Belang

Het Covid Safe Ticket (CST) wordt vanaf 1 maart afhankelijk gemaakt van de boosterprik. “Het nutteloze CST blijft dus al zeker geldig tot na 1 maart”, reageert fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “Het is nochtans al uitvoerig aangetoond dat het CST contraproductief is omdat het een vals gevoel van veiligheid geeft en bovendien creëert het discriminatie. En net nu terwijl de pandemie lichter wordt, wil men de CST-regeling verstrengen? Wat al veel langer duidelijk was, geeft eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) nu wel voor het eerst toe: het CST dient enkel om burgers te verplichten om zich in te enten.”

“Het CST blijft 150 dagen geldig”, merkt Pas op. “Wil dat dan zeggen dat we om de vijf maanden een nieuwe prik moeten krijgen? Dat de CST-regeling nu nog strenger gaat worden, terwijl de pandemie milder wordt, is te gek voor woorden.”

“De debatten over de vaccinatieplicht zijn nu overbodig geworden want op deze manier is er een impliciete verplichting”

Naast het verankeren van de CST besliste het Overlegcomité vandaag tot het invoeren van de coronabarometer. “Die barometer komt veel te laat en geeft zeker geen garantie dat er een einde komt aan het nattevingerwerk en het jojobeleid”, aldus Pas. “Het feit dat het Overlegcomité de barometer opstart in code rood terwijl hiervoor niet eens aan de voorwaarden werd voldaan, toont aan dat men de politieke willekeur wil verderzetten en nog steeds de maatregelen wil kunnen opleggen die ze willen, ongeacht de medische situatie.”

“Het is opmerkelijk dat we hier van start gaan in de hoogste alarmfase, terwijl in andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, de maatregelen worden versoepeld”, aldus nog Pas. “Geen zinnig mens kan begrijpen waarom die barometer ingaat met de code rood terwijl de toestand op de Intensieve Zorgen-afdelingen onder controle is.”

“Net als het CST, dat niet snel genoeg kan verdwijnen, is de barometer een zoveelste politiek wangedrocht”, besluit Pas. “Een barometer die regen aangeeft terwijl het drie weken droog is, die gooi je weg, want die is stuk. Een coronabarometer die code rood aangeeft terwijl de ziekenhuizen de zaken onder controle hebben, werkt niet en mag je dus ook weggooien.”

Fré Pas

Persmedewerker Vlaams Belang


Vandaag (23/1) manifesteerden vele tienduizenden mensen in Brussel tegen de coronamaatregelen zoals de discriminerende CST-regeling. Hoewel de partij als dusdanig niet opriep om deel te nemen, stapten ook vele kopstukken, leden en sympathisanten van het Vlaams Belang mee op. “We moeten onze stem blijvend laten horen tegen politieke wangedrochten als de CST en de coronabarometer”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De organisatoren van de manifestatie kanten zich terecht tegen de ondemocratische wijze waarop de vrijheidsbeperkende maatregelen genomen worden.”

“Het is ondertussen bekend en voldoende wetenschappelijk aangetoond dat het CST een vals gevoel van veiligheid geeft en net voor meer besmettingen heeft gezorgd. En dan zwijg ik nog over de polariserende en discriminerende werking ervan”, aldus Van Grieken. “En de coronabarometer komt, aan het einde van de pandemie, veel te laat om nuttig te kunnen zijn voor de volksgezondheid. Het is een instrument om de bevolking nog langdurig onder de knoet te houden.”

“De manifestatie van vandaag is de stem van het volk tegen coronamaatregelen, de stem waarvoor paars-groen angstvallig probeert de oren te sluiten”

Uiteraard neemt het Vlaams Belang ten stelligste afstand van de rellen die zich voordeden aan het einde van de manifestatie. “Het geweld en het vandalisme gaan enkel uit van mensen die als dusdanig niets met deze betoging te maken hebben, idioten die soms zelfs niet eens weten waartegen er betoogd wordt, en die enkel uit zijn op vechtpartijen met de politie”, vervolgt Van Grieken. “Maar we kunnen er nu helaas al van uitgaan dat de media vooral de rellen met enkelingen zullen verslaan en het amper zullen hebben over de boodschap van meer dan 50.000 mensen.”

“Net als heel veel manifestanten vandaag in Brussel zit het Vlaams Belang evenwel niet in het kamp van de antivaxxers. We hebben steeds achter een niet-verplichte vaccinering gestaan”, besluit Van Grieken. “Maar we zullen ons blijven verzetten tegen een maatschappij met A- en B-burgers, en tegen onwetenschappelijke, nutteloze, dictatoriale en vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. En de recente massabetogingen tonen goed aan dat een niet te onderschatten gedeelte van de bevolking het daar volmondig mee eens is.”